”Hon är som vårt eget barn”

Lilla Haddiles tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige gick ut i förrgår.  Nu hoppas familjehems­föräldrarna Malén och Miklos Liewehr i Broby att hon ska få stanna i Sverige - permanent.  – Hon är ju Lilla Haddiles tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige gick ut i förrgår. Nu hoppas familjehems­föräldrarna Malén och Miklos Liewehr i Broby att hon ska få stanna i Sverige - permanent. – Hon är ju
Haddile, som ­fyller fem år om en månad, blev riks­kändis för ett par år sedan när Migra­tion­s­verket ville utvisa henne.

Hela 175 775 ­Afton­bladetläsare skrev på protest­listor och krävde att flickan ­skulle få stanna här.

Resultatet blev att Haddile beviljades ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige under två år. Under den tiden skulle man bland annat undersöka möjligheten att återförena henne med hennes biologiska föräldrar i Algeriet.

En familjemedlem

Nu har två år gått och Haddile bor fortfarande kvar hos sina ­familjehemsföräldrar Malén och Miklos ­Liewehr i Broby, dit hon kom redan då hon var ett par ­månader gammal.

– Hon mår bra och trivs med oss. Och vi med henne, säger ­Malén Liewehr. Vår tanke är naturligtvis att hon ska bli kvar hos oss. Hon är som vårt eget barn.

Fredrik Bengtsson på Migrationsverket säger att de fått in en ansökan om permanent uppehållstillstånd för Haddile.

– Vi kommer att ­inhämta information från bland ­annat socialförvaltningen innan vi fattar ett slutligt beslut i ­frågan. Vi vill exempelvis veta hur det gått med kontak­terna med flickans biologiska ­föräldrar. Vårt beslut kommer att dröja åtskilliga veckor, kanske månader.

Ingen kontakt alls

Malén och Miklos Liewehr hoppas självklart att beslutet blir att Haddile får ett permanent ­uppehållstillstånd.

– Då stannar hon hos oss!

Haddile föddes i Lund i juni 2010. Tre veckor senare åkte mamman från Sverige och lämnade flickan hos en bekant. Några månader senare fördes Haddile till sjukhus, svårt undernärd och misshandlad. Efter att ha vårdats på sjukhus kom hon till paret ­Liewehr. Sedan december 2013 har den biologiska mamman inte haft någon kontakt alls med Haddile

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20874169.ab
Etiketter: artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln