Vart skall det sluta

Idag är en mörk dag på många sätt. Media fullt vansinnes dådet i Trollhättan. Men det stannar inte med det. Man blir bara matt över allt våld, allt mörker och allt ont. Undrar vart det skall sluta? 
http://www.expressen.se/gt/skolattacken-har-blivit-en-varldsnyhet/


Direkt kommer massa antydningar om att det är alla flyktingar och situationen runt det som orsakat. Men gärningsmannen är svensk. Jag har både sett honom på bild och hört hans namn.

Bläddrar runt och hittar fler saker,

En flicka saknas i Ljusdahl http://www.expressen.se/nyheter/14-arig-flicka-forsvunnen/

pedofilhärvan växer i Ulricehamn http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6284061

De hittade /stoppade en yxman vid en skola i Piteå http://www.expressen.se/nyheter/skola-avsparrad-pa-grund-av-man-med-yxa/

En 20 åring har strypt en 16 åring på ett hotell. http://www.expressen.se/kvallsposten/misstanks-ha-strypt-16-arig-flicka-pa-hotell/

Samtidigt anmäler nu fler och fler kommuner sig själva till IVO för att de inte klarar uppdraget runt ensamkommande flykting barn. 

http://m.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2870217-brister-i-mottagningen-av-ensamkommande-barn

Tre enskilda klagomål som rör Mölndal, Strömstad och stadsdelen Angered i Göteborg. I Mölndal berör anmälan hur placeringen av ensamkommande barn hanteras.

I stadsdelen Angered berör anmälan bland annat att Utredningsenheten barn och unga och familjehemsgruppen inte hinner träffa ensamkommande barn eller familjehemmen. Det är också svårt att hinna med att skriva utredningar eller göra uppföljningar när placeringar är genomförda, enligt anmälan.I anmälan rörande Strömstad beskrivs bland annat att kommunen inte har kontroll över mottagningen.

Norrtälje kommun och ytterligare sex kommuner i Stockholms län har anmält sig själva till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, enligt lex Sarah, skriver TT. Trycket har blivit så hårt att kommunerna inte klarar av att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Även Hässleholms kommun i Skåne har gjort en anmälan och har uppgett att det råder brist på gode män och boenden. Utredningar inför placeringar hinner heller inte genomföras.

Anders Martinsson 031-62 45 18 anders.martinsson@gp.se

Jag undar vad som händer med de barn som riskerar att fara illa i hanteringen. Risken är att man skapar ännu mera problem och värre problem. 

Etiketter: radio inslag artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln