30 punkter

I går var jag återigen uppe i riksdagen.

Denna gången var jag inbjuden av en sakkunnig för ett av våra största partier.

Hen hade i uppdrag att se över vad partiet skulle driva och sätta ihop 30 punkter. Hen ville att jag skulle presentera 30 punkter utifrån min bok "Det är inte enskilda ärenden" som delats ut till de som ansvarar för socialtjänsten och de delarna. Hen ville att jag skulle motivera varför de skulle driva just dem.

Jag hade 73. Jag vet ju att de ändå inte tar allt. Sedan går en del att lägga ihop.

Vi hade ett mycket gott samtal och jag fick presentera och argumentera för det jag hade med. Alltifrån att stärka familjehemmens villkor till att ge barn till homosexuella rätt till de som är viktiga. Bio familjers problem att vissa handläggare inte utgår ifrån kompetenser och stärker och stöttar i dem utan istället letar anledningar för att placera, letar fel. Att de inte få kalla expertvittnen.

Vi talade om handläggarnas situation med för mycket ärenden och flykten ifrån yrket.

Vi talade om gransknings myndigheternas "flathet" att inte göra något p allvar vad gäller konsekvenser.

Vi talade mest om att sätta barn i centrum och utgå ifrån dem vilken sida man än står på.

Vi talade om barnperspektivet och vad det är.

Ni återstår bara att se vad det mynnar ut i.....

Även om man får träffa och även om man har ordet så innebär det inte alltid att det händer något. Det är snarare tvärtom. Många visar bara att de lyssnar men sedan händer det inte så mycket. 

Etiketter: information

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln