Ser vad man vill se

Häromdagen berättade jag att alla Syrier skall få uppehållstillstånd. Beslutet kom för två år sedan.

Jag var sen och det är visst andra också.

Kent Ekeroth (SD) som nu anmäler migrationsverkert till JO.

http://www.expressen.se/nyheter/ekeroth-jo-anmaler-migrationsverket/

I sin anmälan skriver han: "Anonyma byråkrater har tagit dessa beslut utan någon politisk tillsyn, beslut som visat sig ha stora effekter på vår offentliga ekonomi.”

– De tar inte sitt ansvar, de reglerar invandringspolitiken själva och tar inte hänsyn till vad riksdagen beslutar om budgeten utan kräver hela tiden mer pengar, säger Kent Ekeroth.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21376748.ab

Till Aftonbladet säger Ekeroth att anmälan inte bara handlar om beslutet som rörde Syrien.

– Det är den allmänna hållningen att man ska släppa in alla i hela världen hit. Man gör ingenting för att minska inflödet till Sverige trots att man hela tiden överskrider budgeten som riksdagen har klubbat. De bryr sig inte om den utan vill bara ha mer pengar.

Varför kommer din anmälan nu, två år efter Migrationsverkets beslut?

– Den borde ha kommit redan 2013 egentligen. Jag borde ha lämnat in den redan då, kanske även tidigare. Men nu fortsätter vansinnet och Migrationsverket gör ingenting för att förändra det. De hade kunnat använda temporära uppehållstillstånd, individuella prövningar och infört ålderstester så att volymerna skulle minska.

I anmälan, som lämnades in i fredags, skriver Ekeroth att han vill att JO utreder "huruvida Migrationsverket brustit i sitt myndighetssvar och huruvida generaldirektören Anders Danielsson

agerat ansvarslöst."

Aftonbladet söker Migrationsverket för en kommentar.

Ja vad säger man? Jag hittar faktiskt inga ord.

Medan de allra flesta reagerar och agerar utifrån den lilla döda pojken så har flera Sd politiker reagerat tvärtom. Hittar saiter där man t.o.m påstår att pojkens kropp flyttades för att arrangeras för en bild.

En som reagerat är Morgan Alling, han skrev ett inlägg men blev påhoppad

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article21368268.ab

Många är berörda, inte minst av bilden på den döda treåringen Alan Kurdi.

Men debatten präglas också av hatiska inlägg.

Skådespelaren Morgan Alling har fått nog av dessa kommentarer och kritiserar nu den ”Sverigevänliga rörelsen” i ett känslosamt Facebook-inlägg.

– När jag skriver att jag blir berörd över ett barn som ligger död med ansiktet i sanden då kommer en uppsjö med kommentarer om att det är ”snyftreportage”, ”pappan får skylla sig själv”, ”bättre död där än våldtäktsman här”. Det är alltid från samma människor. Den känslokalla kylan. Till 100 procent är det en patriotiskt Sverigevänlig rörelse som röstar SD och som förminskar, hånar och förlöjligar människors kamp för överlevnad, skriver han.

.Morgan Allings inlägg har fått mycket stor spridning på Facebook. Till Nöjesbladet säger han att han fått nog av de rasistiska och främlingsfientliga kommentarerna på nätet.

– När Aylan Kurdi dog fick plötsligt Sverige ett ansikte på flyktingkatastrofen. Men när jag ser hur folk som blir berörda skriver texter och lägger ut bilder så kommer alltid de där kommentarerna om att han var bidragssökande. Och just att man signerar med ”SD forever”. Det är en sådan brun sörja av människor som inte har några känslor, säger han och fortsätter:

– Jag blir ledsen över det men jag kan inte stå och argumentera med dem. Det är som att övertyga en homosexuell om att det är bättre att vara ihop med en tjej. Är man rasist och främlingsfientlig så är man. Jag tänker inte stånga mitt huvud blodig mot detta, jag måste lägga min energi på att hjälpa.

Morgan Alling berättar att han är van vid att få liknande kommentarer.

– Även om jag skriver om något som inte har med SD att göra utan något som bara handlar om medmänsklighet så kommer de. De är så sjukt organiserade. Det börjar jag bli trött på. Vad fan, tyck vad ni vill men lämna oss andra i fred. De säger att de vill hjälpa dem där nere och nu när hela Sverige hjälper till gnäller de ändå, säger han och fortsätter:

– Alla som gnäller på mina olika uppdateringar röstar på samma parti och säger exakt samma saker. Och jag ser inte någon inom SD-gruppen som säger att ”nu får ni fan ge er”. Och när vi säger att vi måste hjälpa till är man ”landsförrädare”. Men vad fan då är jag väl det.

Som sagt vad säger man? Vet inte ens om man skall bemöta idioti för det är vad jag anser att det är att inte vilja se eller göra något då andra far illa.  

Etiketter: reportage

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln