Fostermamman kräver kommunen på skadestånd

Den tidigare fostermamman till de två fosterbarn som under 2009 omplacerades under uppmärksammande former kräver nu Marks kommun på närmare en halv miljon. Den tidigare fostermamman till de två fosterbarn som under 2009 omplacerades under uppmärksammande former kräver nu Marks kommun på närmare en halv miljon.

Socialskandalen handlar om två fosterbarn i Marks kommun som omplacerades under uppmärksammade former 2009. Socialstyrelsen kritiserade kommunen och Borås Tingsrätt bedömde det var fel att flytta barnen och har dömt både tjänstemän och politiker för detta.

Nu vill den förra fostermamman Eva markera mot Marks kommun och kräver alltså 400 000 kronor i skadestånd.

– Vi vill ha testat om det finns ett brottsoffer och om det är vi. Det är inte vi som har kommit fram till summan utan det är advokatfirman.

Eva poängterar att det inte handlar om pengarna.

– Skulle vi ha stämt kommunen på 100 kronor så hade det inte blivit den genomslagskraft, de kanske hade betalat och så hade det varit över.

För Eva spelar det inte roll att de två barnen varken är parets biologiska eller adopterade.

– Enligt mänskliga rättigheter är det en kränkning mot familjens integritet och ska jämställas med adopterade barn. Hade de varit våra biologiska barn hade de varit hemma för länge sedan. Om de varit våra adopterade barn hade ingen ifrågasatt att vi kämpat för dem.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=6199015

Etiketter: radio inslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln