Marks kommun utreder fosterföräldrarnas skadeståndskrav

Marks kommun kommer att utreda om fosterföräldrarna i den omskrivna socialskandalen har rätt till det skadestånd på 400 000 som de nu kräver. Marks kommun kommer att utreda om fosterföräldrarna i den omskrivna socialskandalen har rätt till det skadestånd på 400 000 som de nu kräver.

Kommunchefen Haleh Lindqvist har under morgonen suttit i möte med kommunjuristen för att diskutera kravet på skadestånd som kommunen fick under eftermiddagen igår.


– De har angett att de förväntar sig ett svar från kommunen inom 14 dagar, så vi kommer att höra av oss omgående. Men ett ställningstagande, det är ju ett politiskt ställningstagande till den begäran så det kommer vi att meddela dem, säger kommunjuristen Helena Blomqvist.

Det var 2009 som de två barnen som hade placerats i familjehemmet av Vara kommun under uppmärksammade former omhändertogs från familjehemmet.

En politiker och två tjänstemän har dömts för tjänstefel av Borås tingsrätt, eftersom man inte genomfört en ordentlig utredning inför det omedelbara omhändertagandet då barnen flyttades från familjehemmet av Marks kommun i samband med ett umgänge med sin biologiska mamma.

Ett svar på skadeståndskravet kan fosterföräldrarna förvänta sig från kommunen först framåt september, enligt kommunchefen Haleh Lindqvist, eftersom kommunstyrelsen inte sammanträder förrän då.

– Vi kan inte hantera den här typen av skadeståndskrav på 14 dagar, det finns det ingen organisation som kan.

– Vi har respekt för att de känner sig kränkta och därför vill vi också hantera det här skadeståndskravet på ett rätt och riktigt sätt så att de ska veta att vi tar det här på största allvar och hanterar det varsamt och korrekt, säger Haleh Lindqvist.

Maria Hansson
033-17 75 38
maria.m.hansson@sr.se
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6199200

Etiketter: radio inslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln