Almedalen nästa

Bryter mot lagen – i 46 fall   Många barn och unga i Karlskrona får gå på sommarlov utan att deras hem- och familjesituation hinner granskas i tid. I nuläget ligger 46 anmälningar på hög i väntan på v Bryter mot lagen – i 46 fall Många barn och unga i Karlskrona får gå på sommarlov utan att deras hem- och familjesituation hinner granskas i tid. I nuläget ligger 46 anmälningar på hög i väntan på v

Då skall jag strax sätta mig i bilen och fara till Gotland och Almedalsveckan för första gången i mitt liv. skall försöka rapportera så gott jag kan därifrån.

Sedan hittade jag en artikel om Karlskrona ..igen. Samma kommun som orsakade Yaras död kan man väl säga. <Och det verkar som om det skulle kunna hända igen...

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/bryter-mot-lagen-i-46-fall

När socialnämnden i mitten av juni träffades för ett sista sammanträde innan semestern redovisades att 46 fall om barn och ungdomar som misstänks fara illa inte har hunnit utredas i tid. Därmed bryter socialförvaltningen mot lagen.

Det är tidsgränsen på två veckor för förhandsbedömningar och fyra månader för utredningar som förvaltningen i dag inte klarar.

Endast akuta bedömningar hinns med.

– Det här är givetvis inte bra på något sätt. Men vi har nu ett beslut om finansiering för 16 nya tjänster och vi kommer att rekrytera personal för att klara det är vi är skyldiga att göra, säger socialchef Anette Gladher.

Även i Sölvesborgs finns ärenden om barn som far illa där den lagstadgade utredningstiden gått ut.

- Just nu handlar det om 17 ärenden. Men vi jobbar intesivt för att lösa det här innan semestrarna, säger Ingrid Lindquist, avdelningschef för barn och familj på Sölvesborgs kommun.

Enligt Lindquist har man i Sölvesborg tillfört mer resurser för att komma tillrätta med problemet. Bland annat har ytterligare en socialskreterare anställts under våren. Men trycket på anmälningssidan är hårt.

- I snitt får vi in 40 anmälningar i månaden, säger Ingrid Lindquist.

I Ronneby hade man i april 27 fall som inte utretts inom fyra månader. I maj var siffran nere på 11.

- Det blir bättre. I fler och fler fall klaras ärendena av i rätt tid, säger socialförvaltningens chef Birgitta Ratcovich.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/bryter-mot-lagen-i-46-fall

Etiketter: radio inslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln