Efterlyste eget familjehem på sin blogg

Rita, 16, söker efter fosterföräldrar – med ett blogginlägg Rita, 16, söker efter fosterföräldrar – med ett blogginlägg

16-åriga Rita söker efter en familj som kan, och vill, bry sig om henne.
Foto: Faksimil TV2]

16-åriga Rita söker efter en familj som kan, och vill, bry sig om henne. Foto: Faksimil TV2Rita Hansen är bara 16 år men har redan hunnit bo i åtta olika städer. På barnhem och i familjehem. Nu bor hon på ett HVB-hem men vill inget hellre än att få en familj.

– Jag hoppas att jag kan lära känna några vuxna som kan följa mig i livet, säger hon till norska TV2."Jag heter Rita Hansen och jag är en tjej på 16 år. Jag har bott på barnhem, HVB-hem och fosterhem i 14 år. Just nu bor jag på ett hem där jag ska vara i två år till, tills jag blir myndig och ska klara mig ensam i världen".

Så inleder 16-åriga norskan Rita Hansen sitt blogginlägg där hon söker efter en familj. Hon beskriver sig själv som en glad och positiv tjej som inget hellre vill än att få känna trygghet hos en familj.

"Inte ute efter en "perfekt" familj"

"Jag vill ha ett normalt liv, i en normal familj. Jag är inte ute efter någon ”perfekt” familj, jag letar efter en plats som jag kan kalla hemma, med en familj som jag kan komma hem till. Jag vill vara en del av familjemiddagar", skriver hon.

Hon förklarar att hon försökt med allt, men att hon ständigt flyttas runt. Om två år är hon vuxen och ska klara sig själv, och då önskar hon en familj att få trygghet av.

"Jag vill träffa några trevliga människor som jag kan lära känna, och om detta (förhoppningsvis) fungerar kanske jag kan komma hem några helger och sen kanske flytta in – om det skulle fungera för alla parter. Det är en stor fråga, men jag frågar".

Tusentals som delat inlägget

Hon hoppas att blogginlägget, som delats av över 25 000 personer, ska hjälpa henne finna det hon söker.

– Det är så fint att se att folk bryr sig. Man känner sig lite mera hörd än tidigare, säger hon till norska TV2.

– Jag hoppas att jag kan lära känna några vuxna som kan följa mig i livet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21018850.ab

Etiketter: artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln