Läger 

Det är full rulle när mammor med barn samlas i Sjöhaga. Foto: Jonas Partheen/P4 Skaraborg Det är full rulle när mammor med barn samlas i Sjöhaga. Foto: Jonas Partheen/P4 Skaraborg

Hittade ett underbart inslag på radion om hur man ordnar läger för ensamstående med barn och andra som har svårt ekonomiskt då det är semester.

Barn som växer upp i familjer med låga inkomster kan känna sig utanför när kompisar berättar om sommarens aktiviteter. Men det vill man ändra på i Sjöhaga.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6218711

I över tio år har ensamstående mammor och deras barn kommit till Sjöhaga för att äta gott, dela gemenskapen och bada. Lägret pågår i fyra dagar och finns för att barn till ensamstående mammor med mindre resurser ska få fina minnen från sommaren.

– Idag hoppas vi på bad, kanotpaddling och fiske, säger Annika Ehrngren, en av arrangörerna.

Frukosten håller på att dukas av och Melissa står redo i sin badrock. Men hittills har hon bara varit på bryggan.

– Det gick inte att bada för det var kallt i badet, säger Melissa

Det väcker minnen eftersom det vart ett ställe jag var mycket på läger då jag var barn. Sjöhaga väcker minnen om farbrorn som berättade om radion där man fick leta station på en kristall och sedan var det dagens raket. En raket som kom farande längs ett snöre varje morgon då vi hade upprop och ur den kom dagens bibelord. Det ar kyrkan som ordnade lägren och de var underbara och jag minns dem med glädje.

En underbar satsning som helt tydligt uppskattas. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln