Ännu ett sexbrott mot barn 

En halländsk man i 60-årsåldern åtalas för att sexuellt ha utnyttjat tre underåriga flickor. En halländsk man i 60-årsåldern åtalas för att sexuellt ha utnyttjat tre underåriga flickor.

Då var det en vårdnadshavare som döms för sexbrott mot en minderårig. Inte bara av ett barn utan tre.

Den ena flickan som mannen utnyttjat vid flera tillfällen var han dessutom vårdnadshavare för.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6221758 

Utredningen kring henne lades först ner 2007 eftersom polisen inte hade tillräckligt med bevis.

– Sen fick vi fick in två nya anmälningar, helt oberoende av varandra, från 2014, som vi utredde. Där visade det sig att det var samma misstänkt som varit misstänkt 2007. Då beslutade åklagaren att vi skulle återuppta det ärendet från 2007 eftersom det inte var preskriberat. Då har vi lagt ihop de här tre ärenden, säger Inger Ohlsson på Hallandspolisen

I fallet där mannen varit vårdnadshavare åtalas han både för grovt sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäkt mot barn alternativt sexuellt utnyttjande av barn. Enligt åtalet har övergreppen som bland annat rör sig om samlag skett i mannens bostad och bil. Det här har skett från flickan var omkring 5 år till omkring det att flickan var 15.

De nya anmälningarna som gjordes 2014 gör att mannen även är misstänkt för att ha utnyttjat två andra flickor. En som då var i sjuårsåldern och en som var i tolvårsåldern. Även de övergreppen ska ha skett i mannens bostad och bil.

Först lade man ner det första fallet men då fler anmälningar kom in så tog man upp det igen.

Inger Ohlsson, vad tänker du kring att det första fallet blev nedlagt?

– Det var ju väldigt olyckligt att vi blev tvungna att lägga ner det, framför allt för den flickan som var utsatt för det också.

– Det betyder inte att vi inte trodde på henne. Just nu känner jag bara en glädje för hennes skull, att hon kanske någon gång kommer att få en upprättelse.
Det rör sig om tre underåriga flickor, hur mycket sticker det här fallet ut i Halland?
– Det är klart att det sticker ut. Det är inte ofta vi har tre brottsoffer på samma misstänkt, säger Inger Ohlsson.

Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Att det är så svårt att höra barn och och se till att får rätt då de behandlas fel. Att det är så svårt att se till att barn får leva tryggt. 

Etiketter: radio inslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln