Placerade barn utbildar socialtjänsten

I Kalmar tar man nu hjälp av tidigare placerade barn för att komma till rätta med problemen inom socialtjänsten.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/ungdomar-ska-utbilda-socialtjansten

Projektet har namnet Knas-hemma och är ett samarbete mellan Fryshuset i Kalmar, regionförbundet och Barnombudsmannen i Uppsala.

En grupp ungdomar som själva varit familjehemsplacerade ska utbilda vuxna inom socialtjänsten och familjehem i vad som är viktigt när unga omhändertas och placeras, skriver tidningen Barometern.

Makt och inflytande

– Det är häftigt att ge de här ungdomarna makt och inflytande. Bara det att de träffar varandra har en läkande effekt, säger John Heyne vid Fryshuset i Kalmar till tidningen.

Initiativtagarna söker nu kontakt med intresserade ungdomar som kan arbeta som timanställda ambassadörer och utvecklare av projektet.

Dem hade jag kontakt med på Almedalen. De har en egen hemsida http://knashemma.se/ där man bl.a kan läsa deras berättelser. http://knashemma.se/vara-stories/

Och i Trelleborg är det någon som försökt spränga socialkontoret. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6225865

Vid tvåtiden i natt larmades polisen till centrala Trelleborg efter en kraftig smäll. Det är enligt polisen någonting som har detonerat inne i på ett socialkontor. Men inga personer ska ha skadats.

Och slutligen en uppfinning som skall hjälpa föräldrar att INTE glömma sina barn i bilen.

http://www.expressen.se/motor/uppfinningen-ska-hindra-foraldrar-fran-att-glomma-barn-i-bilen/

Barnstoltillverkaren Evenflo har valt att utrusta sina kommande säten med en sensor som piper om du lämnar ditt barn i bilen

Etiketter: radio inslag artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln