Fel om romska barn 

”I ett fall som jag yrkesmässigt hanterar framträder en tydlig bild av en socialtjänst med mycket bristfälliga kunskaper om romsk identitet och kultur”, skriver Henrik Sundström. ”I ett fall som jag yrkesmässigt hanterar framträder en tydlig bild av en socialtjänst med mycket bristfälliga kunskaper om romsk identitet och kultur”, skriver Henrik Sundström.

Igår var det en moderat advokat som återigen anklagar/påstår att så många romska barn omhändertas.

http://www.dn.se/debatt/utred-misstankarna-om-massomhandertagande/

Han hävdade t.o.m at det var en organiserat mass omhändertagnade av romska barn och ville att det skulle snabb utredas.

Jag ilskna till.

Det är nämligen så att

det är utrett

Jag vet det eftersom det gjordes samma år som "våra" placerades och den kommunen alltså Vara ingick i undersökningen så man undersökte placeringar av de två små som bodde hos oss. De ingick i den studien.

Man kom fram till att placeringarna hade föregåtts av både många och långa insatser.

Påståenden av det slaget gagnar inte de barn han påstår sig vilja hjälpa. Påstående av det slaget medför bara att handläggare blir ännu mera rädda för att omhänderta just dessa barn. Skall de inte ha rätt till samma skydd?

Jag skrev en replik och nu ligger den ute http://www.dn.se/debatt/repliker/alla-barn-har-ratt-till-samhallets-skydd/

Etiketter: debatt artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln