Fällande dom

Det blev 4 1/2 års fängelse. Det blev 4 1/2 års fängelse.

Då blev det en fällande dom för han som utsatte 12 årringen för sexuella övergrepp. De var så grova men beskrevs så detaljrika att man ansåg att hon itne hade kunnat hitta på. Man kunde även kontrollera en del av dem och de stämde.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6246500

Flickan och den idag 25-årige mannen fick kontakt via nätet men mannen påstod under rättegången att de aldrig träffats i verkligheten och har nekat till brott. Tingsrätten har valt att tro på den 12-åriga flickans berättelse.

Flickan har beskrivit hur det såg ut hemma hos honom och hon råkade se en lapp på kylskåpet med en släktings namn för en kallelse till tandläkaren. Det blev en viktig del i bevisningen.

Mikael Swahn är rådman och en av domarna i Attunda tingsrätt.

– De beskrivningar som den här flickan har gjort över hans hem är så pass övertygande så det framstår som så pass helt osannolikt att hon skulle ha hittat på det här, säger han.

Flickan berättade att hon piskades, blev bunden och sattes upp naken i en krok i taket och utsattes för sexuella övergrepp. Straffet för den 25-årige mannen blir fyra och ett halvt års fängelse och han ska även betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan för den kränkning han utsatt henne för.

Tidigare har sju män dömts för sexuella övergrepp gentemot samma flicka. Enligt flickans målsägandebiträde Ingela Ekman Hessius har flickan haft ett destruktivt självskadebeteende som började efter den första våldtäkten hon utsattes för:

– Det är ganska vanligt enligt min bedömning att med de som blivit utsatta för sexuella övergrepp att det blir sexuellt självskadebeteende i någon form för att dämpa ångesten, att skapa kontroll. Men också att man tappat sin självkänsla och känner att man ändå inte har något värde.

Det blev 4 1/2 års fängelse.  

Etiketter: radio inslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln