Satsar på sommarlovet

Nu satsar regeringen för sommarlediga barn

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6254077

Kommuner ska kunna erbjuda barn gratis aktiviteter på somrarna. I höstbudgeten avsätter regeringen 200 miljoner kronor per år i så kallat sommarlovsstöd. Det berättar Jonas Sjöstedt, ledare för Vänsterpartiet, som har fått igenom satsningen i budgetförhandlingarna

Målgruppen för satsningen, som gäller från nästa år till 2019, är barn mellan 6 och 15 år. Hur pengarna ska fördelas är inte bestämt, men Vänsterpartiet vill att de främst ska gå till kommuner med många fattiga barn. Samtidigt ska alla barn i kommunen kunna delta i aktiviteterna, inte bara de som inte har råd, eftersom det är viktigt att barn från olika miljöer möter varandra, säger Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiet krävde i budgetförhandlingarna med regeringen 250 miljoner för den här satsningen, men fick 50 miljoner mindre. Partiet ville finansiera reformen genom att återinföra förmögenhetsskatten, något som regeringen inte velat gå med på.

Sedan är det så många områden som inte fungerar. Sjukvården, skolan, polisen...
Så många områden man borde ta tag i men just det får någon annan ta. Men jag kan ju lyfta och belysa ( inläggen är mycket längre än det jag kopierar)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19194793.ab

”Jag känner mig levande begravd just nu. Jag har varit en idiot. Jobbat & slitit & skattat sedan 16 års ålder. Trodde jag var del av nåt bra. Ett samhälle med ett skyddsnät där hjälp erbjöds till de i nöd. Trodde att jag en dag skulle få ångra alla ggr då jag svurit åt all skatt som dragits & få känna på hur fantastiskt vårt Sverige är, men nej. Jag borde vetat bättre.

I februari fick jag reda på att min cancer var tillbaka. Tillskillnad från förra ggn så gick tumören denna gång ej att operera. Så jag genomgick jag en behandling med tung strål - och kemoterapi i 3 mån. Och vet ni vad..

Försäkringskassan nekar mig sjukpenning. Varför? Jo för att jag "inte anmält mig sjuk till de inom 7 dagar från min första sjukdag."

Trodde förstås att det blivit ett missförstånd! En av anledningarna till att jag inte tänkt på de i första taget, var ju för att jag blev inlagd direkt på sjukhus, samma dag som jag fick besked om att cancern var tillbaka. Tumören tryckte på ena njuren så en operation fort behövdes. Låg där i 24 dagar på raken och var riktigt dålig.

Så jag samlade ihop den lilla energin som fanns och skrev ett brev till försäkringskassan där jag informerade de om allt detta. Jag var helt säker på att de skulle ändra sitt beslut när de fick reda på att jag legat inlagd på sjukhus.

MEN NEJ.
Mina skäl är enligt de "inte nog för att ha rätt till sjukpenning".

Sedan har vi skolan
http://www.svd.se/omojligt-uppdrag-att-vara-larare-idag

Den svenska skolan styrs idag av ekonomi och inte av pedagogik. För inte ligger det väl en pedagogisk tanke bakom att bunta ihop 27 sexåringar i en förskoleklass och låta 1,5 lärare undervisa dem? Inte ligger det en pedagogisk tanke bakom klasser på 30 tonåringar? Under devisen ”att hålla budget är viktigare än kvalitet” famlar lärarkåren efter att åstadkomma ”en skola för alla”. Det skriver fem lärare i Stockholm gemensamt.

Förutom lärare behövs specialpedagoger och resurspersoner. De elever som får en diagnos tror ofta att de ska få mycket mer hjälp i skolan medan sanningen är att skolornas dåliga ekonomi gör att situationen i skolan inte ändras mer än att diagnosen kan förklara och öka förståelsen för elevens svårigheter men att mycket arbete och hjälp måste ske i hemmet.

Fler och fler arbetsuppgifter åläggs lärarna, men ingen arbetsuppgift försvinner när en ny tillkommer. Dokumentationen vi ska utföra är enormt tidskrävande. Plötsligt dyker olika projekt upp, med krav på inlämningsuppgifter och redovisningar
Innan klockan slår lunch, kan en ämneslärare ha träffat 100 elever i tre olika ämnen. Hur ska vi hinna reflektera? Vi har oftast inte ens möjlighet att ta rast. De hål i schemat som är tänkta för planering och paus fylls snabbt av konflikthantering och möten.

Hörde att över 300 poliser sagt upp sig sista halvåret.
Som sagt andra områden som det är lika mycket kris i eller på gång.
Men det är inte min kamp. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln