Placerade utbildar socialen 

Tror att jag tagit upp det tidigare att det var på gång men nu har första utbildnings tillfället varit.
Placerade barn utbildar socialen. 

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/familjehemsplacerade-utbildar-socialsekreterare

Nu ska familjehemsplacerade barn lära socialsekreterare göra rätt val. Eva-Linn Svensson placerades i familjehem redan när hon var fem dagar gammal. Banaz Omar har bott i 18 olika familjehem. Nu delar de båda tjejerna med sig av sina erfarenheter till socialsekreterare och andra som har med familjehemsplaceringar att göra. Intresset är enormt - i Oskarshamn idag räckte platserna knappt till...

Både Eva-Linn och Banaz kan numera titulera sig "ambassadörer". De arbetar för en organisation med namnet Knas hemma, ett nätverk för och med ungdomar som har erfarenhet av familjehem och HVB-hem. Nätverket drivs av Barnombudsmannen i Uppsala.

Och idag var en av samlingssalarna på Oskarshamns folkhögskola fylld till sista plats med socialsekreterare från hela länet.

Det var tänkt att samla ett 40-tal, berättar John Heyne från Fryshuset. Men det kom 84!

– Jag kan nästan inte hålla reda på alla familjer jag har bott i, säger Banaz. Hon är vuxen idag och bor på egen hand, men bär med sig erfarenheterna från den tuffa barndomen:

– Undrade förstås varför det blev så där. Var det mig det var fel på?

En av dem var Charlotta C. Wessman, familjehemssekreterare i Västerviks kommun:

– Vi har en enorm brist på familjehem, som läget är nu med alla ensamkommande flyktingbarn. Och det är naturligtvis av största vikt att vi som jobbar med de här frågorna får ta del av de familjehemsplacerade barnens egna berättelser.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Regionförbundet, Fryshuset och Knas hemma.

Etiketter: tv inslag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln