Vill bara säga det till nån

I vattnet mellan Turkiet och Grekland hölls hon ovanför ytan av sin pappa, hans kusin och sin mamma när deras båt gått sönder. De räddades upp ur vattnet av grekisk polis I vattnet mellan Turkiet och Grekland hölls hon ovanför ytan av sin pappa, hans kusin och sin mamma när deras båt gått sönder. De räddades upp ur vattnet av grekisk polis

En del öden fastnar mer än andra.
Sedan är en del jounalisterna väldigt duktiga på att fånga just det där som berör.

Hittade en berättelse som var så söt.

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/roaa-fem-ar-har-kommit-till-sverige-efter-17-dagar-pa-flykt

Hon ler försiktigt mest hela tiden. Roaa är fem år och har redan överlevt fler gånger än de flesta. När hon får en festis på centralstationen i Malmö vet hon inte riktigt vad hon ska göra med den. Och under några sekunder skymtar 17 dagars flykt i hennes ansikte.

Sedan en lång berättelse men det är slutorden som fångar mig.

Rooas mamma Rasha sitter tätt intill sin dotter på bänken. Hon säger inte många ord, men tittar så på mig och säger tack på engelska. När jag svarar att hon inte har mig att tacka för något säger hon:

– Jag ville bara säga det till nån här

Etiketter: artiklar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln