Undrar om du hörde mig

Felicia Palfi, 17, har gjort en video som handlar om våldtäkter. Med den vill hon hjälpa tjejer att inte känna sig ensamma - och få gärningsmän att tänka till. Felicia Palfi, 17, har gjort en video som handlar om våldtäkter. Med den vill hon hjälpa tjejer att inte känna sig ensamma - och få gärningsmän att tänka till.

Började morgonen med att bläddra runt bland media för att kola om det fanns något att blogga om. Hittade en tjej som som projekt i skolan gjorde en video om hur hon kände sig efter att ha ut satts för en våldtäkt.

http://www.expressen.se/nyheter/felicia-17-gjorde-video-om-valdtakter/

– Jag blev utsatt för ett sexuellt övergrepp för ett och ett halvt år sedan. Jag visste att jag hade blivit utsatt, men jag la all skuld på mig själv, säger Felicia om vad som inspirerade henne till videon

I videon medverkar hennes kompisar och hennes lillasyster. Att spela in videon var känslosamt, men ändå inte så jobbigt eftersom hon fick vara med sina vänner.

– Men när jag var ensam och såg den var det jobbigt.

Men värst var det när hon visade videon för sin klass när de hade redovisning. När den var slut och Felicia vände sig om såg hon hur folk satt och grät, gapade och applåderade.

– Jag började storgråta. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna gråta så inför klassen.

Sedan dess har reaktionerna fortsatt trilla in. Många har hyllat Felicia för hennes engagemang och mod.

– En tjej jag inte känner skrev till mig och sa att hon hade sett min video och förstått att hon inte var ensam. Det var precis den känslan jag ville att tjejer skulle få, säger Felicia.

 videon säger Felicia bland annat: "Jag undrar om du hörde mig när jag så desperat verkligen försökte att säga nej. Jag undrar om du såg på mig att jag egentligen inte ville. Eller om du tänkte en endaste gång 'är jag verkligen en sån kille?' En våldtäktsman som tar vad han vill just för att han kan"

Videon; Undrar om du hörde mig ser du här : Den är stark 

Etiketter: artikel video

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln