Körkort på barn 

Jag har länge tyckt att man borde ha någon typ av körkort på barn. Någon typ av utbildning i hur barn fungerar och vad de behöver utifrån sina behov inte av vad som passar oss vuxna.

Man har en lång utbildning inför de flesta jobb. Man kan knappt bli städerska idag utan utbildning.

Utbildning för att få körkort, för att få köra moped.

Utbildning runt sporter hygien, hälsa, vitaminer, hälsokost Det finns utbildningar för det mesta och i många fall krävs de. Men för att skaffa barn krävs ingenting och en del borde starkt överväga att inte sätta barn till världen.
Hittade en som håller med
http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/en-del-borde-starkt-overvaga-att-inte-satta-barn-till-varlden/

Föräldraskap är inget som ensamt kan skänka någon vishet. Att öppet lägga sig i andras beteende som föräldrar är känsligt, kanske dumdristigt. Jag tänker att en del människor (nu pratar jag naturligtvis inte om dig), men en del andra, starkt borde överväga att inte sätta barn till världen

Hos vissa är uttrycket att skaffa barn som skarpast, som om det handlar om att investera i en ny blå soffa, en miljödiesel från VW eller ett par svarta skinnskor. Som om livet kan gå vidare på samma obekymrade sätt även efter att föräldraskapet har förändrat alla förutsättningar.

En kväll ser vi ett avsnitt av nya omgången av tv-serien "Bron" med en obehaglig kvinna som inte bara sprider homofobiska, djupt reaktionära och farliga åsikter på sin videoblogg utan dessutom har en ytterst originell uppfostringsmetod.

För att kunna stå emot mobbingen lär hon sin dotter att slå sina plågoandar hårt i ansiktet. Våld löser ju alltid allting.

I Harper Lees klassiska roman "Dödssynden" (som fått ny aktualitet med den senkomna efterföljaren) är det tvärtom. Här får barnen lära sig att bita ihop och absolut inte börja slåss när skolkamraterna kallar deras pappa för "niggerälskare" för att han i sin roll som advokat ska försvara en svart man i rätten. Jag vet vilket jag tycker är rätt.

Så läser jag en debattartikel av en tvåbarnsmamma som tycker att mödravårdscentralen inte säljer in rätt budskap till blivande föräldrar... som om man inte har något eget ansvar när man sätter ett eller flera nya liv till världen.

Finns det någon som tror att livet bara ska fortsätta som vanligt när man blir förälder? Hur kan man inte förstå att barn innebär förändring? Kan jag inte festa tre kvällar i veckan? Varför sa ingen det?

Tvåbarnsmamman menar att den som säger att småbarn är kul ljuger. OK, här är några sanningar. Jag har aldrig skrattat så mycket. Jag har aldrig haft så mycket kroppskontakt. Aldrig delat så mycket villkorslös kärlek. Aldrig lekt så mycket. Och aldrig, förrän nu kanske, varit så trött.

Vi avstod mycket under tiden med två små barn (inte ungar). Mest för att allt annat föreföll meningslöst.

Ja det är inte lätt att vara förälder men det finns heller inget som är så givande. Men livet blir aldrig som förut och är man inte beredd på det och villig och ta det så kanske man inte blir någon bra förälder. Och vem får ta konsekvenserna? Jo barnen.

Nej tänk om vi hade körkort för barn med krav på utbildning innan.... 

Etiketter: debatt artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln