Stockholm är sig inte likt 

Är Stockholm igen men slås av att det inte är som det brukar vara.

Kliver av tåget och går in på stationen. Det första jag ser är typ fem poliser som står och pratar med ett gäng killar som ser ut som dem tv , ensamkommande unga pojkar som lever på gatan. Jag vet inte om det är så men jag får list att gå fram och fråga om någon av dem skulle vilja hänga med hem, vill ha ett liv med oss?.

Jag passerar och ser sedan ett bord vid utgången med flera personer med västar. Det sitter en skylt på väggen med texten migrationsverket. Bredvid står ett gäng stationsvärdar. När jag kommer utanför ser jag massor av tält där de delar ut mat och dryck ser det ut som. Jag stoppar mig själv på väg dit för att fråga om de behöver hjälp. Hinner ju inte, har ju en tid att passa.

På väg till Sergels torg ser jag inte mindre än sju tiggare. Vid varje tunnelbaneuppgång står det vakter. I parken vid Clark kyrka tält för utdelning av mat för uteliggare. I trappen till Sergel står ett stort gäng pircade svarta killar. De har så många saker i sniket så jag har svårt att titta den i ögonen. Kan inte hjälpa att jag tycker det är fukt och undrar om det inte är ett sätt att gömma sig ändå.
Ser flera stycken som letar pantburkar i soptunnorna. 

På plattan sitter ett gäng vanliga alkoholister om jag får kalla dem så. En man på knä som tigger får ett mc Donalds paket av en förbi passerade, han sliter upp pappret och äter.

Inne på gallerian är det vakter. ..

Jag köper mig lite mat och sätter mig och det dröjer inte länge innan en kvinna kommer fram och ber om pengar, försöker sälja en tidning. Jag har inga kontanter och hon visar att hon är hungrig så hon får halva min portion.

Nej det är sig inte likt. Jag är glad att jag inte bor i Stockholm att jag snart skall åka hem igen.

Det jag reagerar på är att vi i Sverige 2015 plötsligt har uteliggare, hemlösa, tiggare och gatubarn. Hur blev det så? Så skall det väl inte vara. 

Etiketter: blogg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln