Emmelie sköts

Ibland ligger det så mcyket mer bakom en del rubriker
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/kommunen-kritiseras-efter-emmelis-dod

Den sjunde september skjuts 21-åriga Emmeli Olsson till döds. Tre månader tidigare hade hon fått ett rum på stödboendet Rosenbom - där hennes missbruk kraftigt eskalerade.

Dagen var redan planerad. Klockan nio skulle Nina Bergman åka till stödboendet Rosenbom och hämta sin 21-åriga dotter. Sedan skulle de gå på begravning för Ninas mamma, Emmelis mormor. Men klockan sex på morgonen ringde istället två poliser på hemma hos Nina, och sa att hennes dotter var död.

– Jag vet inte hur jag klarade den dagen. Jag tog med ett foto på min dotter och satte bredvid mig i kyrkbänken, säger Nina Bergman.

39-åring häktad

Kvällen den sjunde september dör 21-åriga Emmeli Olsson i ett skogsparti på andra sidan vägen från sin lägenhet på det kommunala hemlöseboendet Rosenbom. Hon har blivit skjuten, och händelsen utreds som ett mord. En 39-årig man sitter häktad, mot sitt nekande, på sannolika skäl misstänkt för mordet. Men familjen menar att socialförvaltningen och socialnämnden har bidragit till Emmelis död, genom att de placerade henne på Rosenbom istället för att hjälpa henne ifrån sin destruktiva livsstil, med narkotikamissbruk och kriminalitet.

– En 21-årig tjej ska absolut inte vara där nere. Där finns ju alltid någon form av droger. Det är bara att gå och knacka på hos närmsta granne, säger styvpappan Mats Bergman.

Därför har familjen nu anmält socialförvaltningen och nämnden i Karlskrona till både polisen och IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Socialförvaltningschefen Anette Gladher vill inte uttala sig i det specifika fallet, och vill heller inte kommentera anmälningarna.

– Det blir bara spekulationer då. Men det jag kan säga är att Rosenbom är det sista alternativet vi har, när det enda andra alternativet är hemlöshet. Men det är ingen önskvärd situation, säger hon.

Etiketter: radio inslag artikel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln