Nominera Årets barn hjälte

Dags att nominera årets barn hjälte, Vet du någon som gjort mycket för barns sociala välfärd? Nominera den och sprid så att många röstar på den. 
Priset delas ut på nästa års barnrätts dagar i Örebro. 

http://www.allmannabarnhuset.se/2015/10/nu-ar-det-dags-att-nominera-till-stora-priset-2/

Nu öppnar Stiftelsen Allmänna Barnhuset nomineringsprocessen för Stora Priset 2016. Stora Priset inrättades av Barnhusets styrelse 1987 och har sedan dess delats ut till ett antal personer och organisationer bla Lisbet Palme, Astrid Lindgren och Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris.

Nu söker vi efter personer, föreningar eller organisationer som genom banbrytande insatser befrämjat barns och ungas sociala förhållanden i Sverige.

Stora Priset kommer att delas ut på Barnrättsdagarna som äger rum den 12-13 april 2016 på Conventum i Örebro. Barnrättsdagarna är en årlig kongress för alla som vill utveckla sig och sitt arbete inom barnrättsområdet. Bakom denna satsning står Barnombudsmannen och Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Det huvudsakliga syftet med Barnrättsdagarna är att sprida kunskap och inspirera till ett fördjupat arbete med att genomföra barnkonventionen. Läs mer på www.barnrattsdagarna.se

Prissumman är 150 000 kronor och prispengarna förutsätts skänkas till någon verksamhet inom området sociala insatser för barn och ungdomar, som mottagaren själv väljer.

Barnhusets styrelse bjuder nu in organisationer, myndigheter, universitet och högskolor samt enskilda som verkar inom området barn och unga att nominera en eller flera kandidater som bedöms uppfylla prisets syfte.

Sista dag att nominera är: den 30 november 2015

Nomineringarna skickas med e-post till info@allmannabarnhuset.se och ska innehålla en motivering till det förslag som ges.

Vet ni någon som passar... så anmäl 

Etiketter: information

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln