Blir lite rädd 

Alla medier lyfter på ena eller andra sättet flyktingarna som väller över gränsen. I kväll skall man gå ut i ett press meddelande där man räknar med att stänga gränsen.

Över 600 barn kom igår plus alla andra.

Vi har två stycken ensamkommande barn här. En som kom för några dagar sedan Så mysig och en som kom igår som vi inte lärt känna än.

Jag var hos tandläkaren idag och fick veta att det just kommit 17 ensamkommande ungdomar som skrivits in. Det innebär att folk tandvården kommer få svårt att hinna med sina vanliga patienter. Privat tandläkarna får inte ta emot om det inte är så att folktandvården inte kan och de har ont. Då får de bara behandla smärtan.

Inskrivningen i skolan var likadan. Det har kommit så många så det tar flera veckor innan de kan börja skolna. Eftersom jag är lärare bad jag om att få böcker så vi kan börja själva.

tolkar går inte att få tag i så det är ingen ide att handläggarna kommer för de kan inte tala med dem.

För de som behöver psykolog tror jag det är nästan omöjligt just nu.

Det jag är mest rädd för är att det kommer så många så att samhället förändras. Det vi är stolta över här försvinner. Att man inte får kränka någon oavsett kön, hudfärg eller religion. Att man får älska och gifta sig med vem man vill...

När det kommer så många på en gång så hinner vi liksom inte med att "fostra" dem. Missförstå mig rätt men vi hinner inte tala om vad som gäller här. Vad som gör Sverige unikt.

Jag är lite rädd för att det blir mer våld emellan olika grupperingar som alla flytt undan krig men ändå inte kan hålla sams här. Att de har svårt att förstå att man här får tycka om vem man vill, att vi inte accepterar arrangerade äktenskap , könsstympning eller annat.

Upptäcker att stavings kontrollen inte ens har något ord för det.

Tänker på o det var kalla fakta eller uppdrag granskning som visade hur utländska läkare trots att det är mot lagen skriver intyg om mödomshinnan (som inte ens finns) inför bröllop.

Varje år skickas flickor utomlands för att könsstympas eller giftas bort.

Enda sätt att påverka är att umgås med, prata med tala om och visa hur det är här och varför. Att vi tror på alla mänskors fria vilja och val.

Men med dem mängd som kommer nu på en gång är jag lite rädd att vi är så snälla att vi ger bort det vi har, trampar på det som är svenskt och gör Sverige bra. därmed inte sagt att man skall vara född i Sverige för att vara svensk utan jag ser alla som lever här som svensk. mendet är värderingarna jag är ute efter.

Den ena placeringen är inga problem han har redan fallit in i familjen Är med hjälper till både med disk dukning och matlagning. Den andre däremot smiter redan, har svårt att ta det jag säger , vet inte om det är för att jag är kvinna.

Får väl se hur det går....

Etiketter: blogg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln